CARBIOS ve SASA’dan 100 milyon ton kapasiteli PET biyolojik geri dönüşüm tesisi için lisans anlaşması

Plastik ve tekstil polimerlerinin geri dönüşümüne yönelik enzimatik çözümlerin geliştirilmesinde ve sanayileştirilmesinde öncü olan CARBIOS ve polyester, elyaf, filament iplikler, polyester bazlı polimerler, özel ürünler alanında dünya lideri bir üretici olan SASA polimerler ve ara ürünler, SASA’nın benzersiz CARBIOS PET biyolojik geri dönüşüm teknolojisi için potansiyel olarak lisans almak üzere bir niyet mektubu imzaladı.

Lisans, SASA’ya, Adana kentinde geri dönüştürülmüş PET atıkları için yılda 100 bin ton kapasiteli bir enzimatik depolimerizasyon tesisi kurma ve işletme olanağı sağlıyor. Aynı zamanda şirket, polyester peletleri, elyafları ve polyester tekstiller de dahil olmak üzere farklı bileşimlerdeki tekstil atıklarını geri dönüştürebilen döngüsel bir teknolojiye erişim kazanıyor. CARBIOS’un biyolojik geri dönüşüm teknolojisinin yardımıyla SASA, başta Avrupa pazarında olmak üzere tekstil endüstrisinde sürdürülebilir malzemelere yönelik artan küresel talebi karşılamak için tekliflerini çeşitlendirebilir.

Şu anda tekstil atıklarının yüzde 1’den azı yeni tekstil elyaflarına dönüştürülüyor. Avrupa’daki düzenlemeler tekstil ürünlerinde daha yüksek oranda geri dönüştürülmüş malzeme kullanılması yönünde değiştikçe, geri dönüştürülmüş polyester talebinin AB’de artması bekleniyor. Buna dayanarak SASA, bölgede ve ötesinde sürdürülebilir polyesterin en büyük tedarikçisi olmayı hedefliyor. Bunu başarmak için şirket, halihazırda PET üretiminden elyaf ve tekstil işlemeye kadar tüm değer zincirini kapsayan iş faaliyetlerine geri dönüşümü de dahil etmeyi planlıyor. CARBIOS’un PET biyogeri dönüşüm teknolojisi , SASA’nın ters entegrasyon, kapasite genişletme, daha fazla rekabet gücü ve döngüsel ekonomiyi içeren devam eden dönüşüm stratejisinin temel bir parçasıdır.

CARBIOS, PET plastik ve tekstil atıklarının yeni ürünlere verimli ve solventsiz işlenmesini sağlayan devrim niteliğinde bir enzimatik depolimerizasyon teknolojisi geliştirmiştir. CARBIOS iddialı bir hedef peşinde koşuyor ve 2035 yılına kadar PET geri dönüşümü alanında lider uluslararası teknoloji sağlayıcısı olmayı hedefliyor. Yakın zamanda Çin’de Zhink Group ile ortaklığın duyurulmasının ardından , Avrupa’da potansiyel bir lisans anlaşmasına yönelik bu yeni niyet mektubu , Carbios’un biyogeri dönüşüm teknolojisinin küresel çekiciliğini doğruluyor ve şirketin uluslararası lisanslama stratejisinin uygulanmasına yönelik bir başka önemli adıma işaret ediyor. Hem Türkiye’de önerilen tesis hem de Fransa’nın Longlavile kentinde inşaatı devam eden dünyanın ilk enzimatik PET geri dönüşüm tesisi , halihazırda geleneksel yöntemlerle geri dönüştürülemeyen endüstriyel ölçekte PET atıklarını işleyecek.

patronlardunyasi.com

Bu yazı PrizmaBetim kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir